Mesto skrátilo rozpočet o 7,1 percenta a pripravuje ďalšiu zmenu

23.07.2009 Kežmarok

Kežmarok 23. júla (TASR) - Dopady globálnej finančnej a hospodárskej krízy pociťujú aj samosprávy, ktoré zvažujú a prehodnocujú výdavky.
Primátor Kežmarku Igor Šajtlava v rozhovore pre TASR na margo znižovania príjmov do mestského rozpočtu konštatoval, že už v minulosti prijali opatrenia, v rámci ktorých pôvodne schválený rozpočet skrátili o 7,1 percenta.
\"Žiaľ, opäť budeme musieť zasahovať a na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva pripravujeme zmenu rozpočtu, ktorá bude, možno povedať, veľmi tvrdá voči mestu, organizáciám i podnikom, ktoré spadajú pod mesto, \" konštatoval primátor. Spresnil, že len na podielových daniach bude mať mesto príjem nižší o vyše 860.000 eur (27 mil. Sk).
Na otázku, ktorých oblasti života sa dotknú škrty, primátor odpovedal, že opatrenia budú zvažovať, určite však dôjde k zmrazovaniu odmien. \"Nepôjdeme cestou zvyšovania daní, keďže tento región je už tak dosť chudobný a určite by to neprinieslo očakávaný efekt, skôr naopak. Nehovorím, že nebudeme podporovať šport, ale oproti pôvodným predpokladom to bude o niečo menej, už keď počítam budúci rok\".
V oblasti investičnej výstavby mesto Kežmarok nemieni rušiť naplánované akcie. Podľa primátora mnohé sú už dokončené. \"V súčasnosti pokračujeme vo výstavbe multifunkčného ihriska pri Základnej škole dr. Fishera, ktoré by malo byť hotové v septembri, keď bude prvý hokejbalový extraligový zápas. Pracuje sa aj na zmene chladiarenského systému na Zimnom štadióne. \"
Z ďalších investičných akcií Šajtlava spomenul parkovisko na sídlisku Juh i pokračujúci projekt na Priekope, kde prebieha komplexná rekonštrukcia cesty. Pokračuje taktiež výstavba bytoviek. V tomto roku chce mesto začať s výstavbou ďalšej 27 bytovej jednotky.
 

Vyberte región